Blog

My paintings together

Friday, 26 February 2016 16:28

My new 2 paintings with horses. Look at the grandiose frames. I think they are Awesome! :)

 

1. painting:  "In the barn"   60 x 50 cm acrylic, canvas on fiberboard

2. painting  " Asufel"    50 x 70 cm acrylic, canvas on fiberboard

 

Együtt 2

Read more...

3D-s technikák

Sunday, 26 July 2015 13:24

Henna 
3D-s technikák. Grafittal és színesekkel, filcekkel könnyedén készíthetünk 3D-s hatású képeket sima A4-es rajzlapra, vagy műszaki rajzlapokra. Mindennek a kulcs az árnyékolás, vagyis ha árnyékot rajzolunk egy alakzathoz máris lesz térhatása. Viszont a szemet is be kell csapni, hiszen hiába van árnyékunk ha a szemünkkel ránézünk és látjuk, hogy nem "domború" a kép, vagyis minden egy síkban van. Ezeket megrjazolva, vegyünk elő egy telefont, vagy fényképezőgépet és nézzük a rajzokat azon keresztül, hiszen a 2Dimenziós képen a szemünk meglátja az árnyékot és máris azt hiszi ez térben is van, pedig NEm...:) Ez a szem becsapásához kell, így már elhisszük, hogy a pillangók bármelyik pillanatban elrepülhetnek...:) Jó szórakozást!

Read more...

Henna és csillámtetoválás

Sunday, 26 July 2015 13:17

Henna 2   

Csillámtetoválás nemcsak gyerekeknek lehet jó. Természetesen a gyerekeknek szinte egész évben divatban van a csillogó figurákkal mintázott kar-láb, de a felnőtteknek is lehet egyes alkalmakkor feltenni, persze nem mese figurákat, hanem valami szép virágos mintát, akár non-figuratív alakzatokat lapockára, hátra, felkarra, karlánc szerűen megoldva. Nagyon szépen mutat és még ékszert sem kell tennünk egy találkozó alkalmakor. Kitűnő választás felnőtteknek az egyszínű arany, ezüst, bronzos csillámtetkók, amikre nem kell vigyáznia az est folyamán, kézmosásnál stb. Nem lopják ki a nyakuknból, vagy nem hagyjuk el az ékszereink. :) És mindemellett különösen látványos és excluzív hatást kölcsönöz a viselőjének. :)

Read more...

Fehér hennák...:)

Sunday, 26 July 2015 13:11

Fehér henna....nagyon misztikus, inkább ékszertattoo, vagy ékszer hennának nevezzük, mivel nincs bőrbe való beleszívódás, vagyis nem hagy foltot, mint a természetes henna. Alkalmi rendezvényekre használják, előszeretettel csináltatnak white, vagy fehér hennát menyasszonyok is a nagy napra, mivel este vízzel könnyen eltávolítható. :) Élettartama 1 napos a fehér hennának, adhéziós anyagokból van összetéve, pontos összetétele titkos...:)

 

Read more...

Further Hennas

Monday, 08 June 2015 00:00

Creating henna again... I like using just natural henna material without any chemical, artificial ingredients. :)


Process: Henna paste is usually applied on the skin using a plastic cone, a paint brush or a stick. After about 15–20 minutes, the mud will dry and begin to crack, and during this time, a mixture of lemon juice and white sugar can be applied over the henna design to remoisten the henna mud so that the henna will stain darker. The painted area is then wrapped with tissue, plastic, or medical tape to lock in body heat, creating a more intense colour on the skin. The wrap (not a traditional method), is worn for two to six hours, or sometimes overnight, and then removed. When first removed, the henna design is pale to dark orange in colour and gradually darkens through oxidation, over the course of 24 to 72 hours. The final color is reddish brown and can last anywhere from one to three weeks depending on the quality and type of henna paste applied, as well as where it was applied on the body (thicker skin stains darker and longer than thin skin). Moisturizing with natural oils, such as olive, sesame seed, or coconut, will also help extend the lifetime of the stain. Skin exfoliation causes the henna tattoo to fade. Before the henna we must do allergy test on the skin!  

 

Read more...
Page 1 of 3