Sunday, 13 April 2014 18:03

Baba szoba másik fal

 Fal 3

 

3.nap:  Végre elkészülvén az egyik fallal folytathatjuk a másik teljesen üres fallal. Fontos azonban megjegyezni, ha pl.az égboltot kifestettük az egyik oldalon, akkor nyugodtan térjünk át a másik falon levő égboltra is. Egyrészt így egyértelműen egyforma színűek lesznek az égboltok, másodsorban nem szárad addig be a festékünk és biztos, hogy ugyanazt a minőséget tudjuk hozni.

         Ugyanígy lehet eljárni a többi színnel is a falon. Tehát ne ragadjunk le egy mesefiguránál, hogy kb. 7-8 színt kezdünk külön-külön kikevergetni, hanem amivel éppen festünk, felmérjük hova kell még az a szín és azt is befestjük vele. Így hatékonyabban és gyorsabban lehet kifesteni a falat. :)

 

         A végeredmény szemet gyönyörködtető és a gyerekkorunkra emlékeztet, hiszen a tulajdonos kérése volt a "régi-szép idők" meséit a falra tervezni és festeni...de...bármit és bármilyen módon felfesthetünk a falra. Innentől kezdve márcsak a képzeletünk szabhat határt, hiszen a  mai kedvenc Disney-mesék világából is meríthetünk témákat...akár Star Wars figurákat is feltehetünk a gyerekek falára...

 

         Igazán jó munka volt ez a 3 nap, mire teljesen készen lettünk a 2 x 10 négyzetméternyi falfelületekkel. Jól szórakoztunk közben és igazán emlékezetes festés volt ez a munka számomra is, hiszen én is ezeken a meséken nőttem fel...:)